010 473 5559 :: info@almaboerland.nl

Roodheid gelaat

Beauty Praktijk Alma Boerland!

Roodheid in het gelaat kan ontstaan door verwijde bloedvaatjes. Normaal gesproken kan een bloedvaatjes zich verwijden (bij warmte) en vernauwen (bij kou). Door verschillende factoren kan deze functie afnemen en de bloedvaatjes verwijd blijven, wat cosmetisch storend kan zijn. Verwijde bloedvaatjes zijn er in allerlei vormen en hebben verschillende benamingen, zoals teleangiectasien, couperose, spinneavi, spider naevi of spinnetje. Verwijde bloedvaatjes treden meestal op in het gezicht, ter plaatse van de wangen, neus en kin. Er hoeft niet altijd een directe oorzaak aanwezig te zijn voor het ontstaan van verwijde bloedvaatjes, soms is sprake van aanleg. Overmatige blootstelling aan de zon, overmatig gebruik van de sauna en bepaalde medicatie kunnen de symptomen ontwikkelen of verergeren.

Rosacea

Rosacea is een aandoening van de huid, die gekenmerkt wordt door roodheid in het gezicht. Met name de wangen en neus kunnen felrood van kleur zijn. Daarnaast kunnen verwijde bloedvaatjes, bultjes en puistjes aanwezig zijn. Het huidbeeld kan erg lijken op acne/jeugdpuistjes. Rosacea ontstaat in tegenstelling tot jeugdpuistjes meestal pas na het 30e jaar en komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. De oorzaak van rosacea is niet bekend. Er zijn een aantal factoren die de ernst van de huidaandoeningen kunnen beïnvloeden zoals warmte, zonlicht, cosmetica en medicijnen. Het eten van gekruid voedsel en het gebruik van alcohol kan ook zorgen voor vaatverwijding, waardoor de roodheid in het gezicht (tijdelijk) kan toenemen.

Beauty Praktijk Alma Boerland

The Place To Beauty


Alma Boerland 

Lange Nieuwstraat 123a
3111 AG Schiedam

Tel. 010 473 5559
Tel. 06 5533 7085*

* bij voorkeur sms voor dringende zaken buiten openingstijden.  

info@almaboerland.nl www.almaboerland.nl

Openingstijden
Maandag gesloten
Dinsdag 09.00-17.30u
Woensdag gesloten
Donderdag 09.00-17.30u
Vrijdag 09.00-17.30u
Zaterdag 09.00-17.00u
Zondag gesloten
Parkeren

De beautypraktijk is gelegen op loopafstand van het centrum van Schiedam, aan het oudste en mooiste stadspark van Nederland ‘de Plantage’ en eenvoudig bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Parkeren voor de deur met chip/parklinenummer 7655 of 300 meter verderop gratis.


Copyright © 1999- 2020 Alma Boerland | Powered by Xenodesign