010 473 5559 :: info@almaboerland.nl

Pigmentvlekken

Beauty Praktijk Alma Boerland!

Wanneer opeenhoping van pigment in de huid aanwezig is ontstaan pigmentvlekken. Een toename van pigment, ook wel melanine genoemd, wordt een hyperpigmentatie genoemd. De huid bestaat uit verschillende lagen. Wanneer het pigment zich ophoopt in de bovenste huidlaag, zijn de pigmentvlekken meestal bruin tot zwart van kleur. Wanneer het pigment dieper in de huid ligt, zijn de pigmentvlekken meestal meer wat blauw/grijs van kleur. Hyperpigmentaties kunnen ontstaan door verschillende factoren, zoals blootstelling aan UV-straling, hormonen, erfelijkheid of bijvoorbeeld na een wond of een ontsteking in de huid.

Afhankelijk van de oorzaak van de pigmentophoping, zijn er verschillende soorten hyperpigmentaties bekend:

  • Lentigo solaris (ouderdomsvlekken/zonnevlekken): ontstaan door blootstelling aan zonlicht. De pigmentvlekken zijn meestal aanwezig op de handen, decolette, benen en het gezicht (zonbeschenen delen)
  • Melasma (zwangerschapsmasker): deze vorm van hyperpigmentatie wordt veel gezien bij vrouwen tijdens de zwangerschap. Melasma kan ook ontstaan door het gebruik van de pil. Onder invloed van hormonen in combinatie met zonlicht ontstaat een donkere verkleuring in het gezicht en eventueel de nek/hals.
  • Post inflammatoire hyperpigmenatie: deze vorm van hyperpigmentatie treedt op na huidbeschadigingen, zoals acne, onstekingen, infecties en wondjes.

Beauty Praktijk Alma Boerland

The Place To Beauty


Alma Boerland 

Lange Nieuwstraat 123a
3111 AG Schiedam

Tel. 010 473 5559
Tel. 06 5533 7085*

* bij voorkeur sms voor dringende zaken buiten openingstijden.  

info@almaboerland.nl www.almaboerland.nl

Openingstijden
Maandag gesloten
Dinsdag 09.00-17.30u
Woensdag gesloten
Donderdag 09.00-17.30u
Vrijdag 09.00-17.30u
Zaterdag 09.00-17.00u
Zondag gesloten
Parkeren

De beautypraktijk is gelegen op loopafstand van het centrum van Schiedam, aan het oudste en mooiste stadspark van Nederland ‘de Plantage’ en eenvoudig bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Parkeren voor de deur met chip/parklinenummer 7655 of 300 meter verderop gratis.


Copyright © 1999- 2020 Alma Boerland | Powered by Xenodesign